zaterdag 4 mei 2013

Long time no see

Het is al weer een hele maand geleden dat ik nog een berichtje poste. Een enorme hectische, drukke en emotionele maand. Een maand waarin ik heel weinig heb gehaakt.

Per april is het bedrijf waar ik werk naar een ander pand verhuisd. Op 10 minuten fiets afstand van waar ik woon. Ideaal dus. Op de vorige locatie waar we zaten had ik 50 collega's. Omdat er nu veel meer afdelingen bij zijn gekomen zitten we nu met 140 werknemers in een pand. Ik val nu ook onder een andere manager en heb daardoor weer andere collega's waar ik mee samenwerk. Mijn funcie is ook veranderd waardoor het nu lijkt of ik bij een heel ander bedrijf werk. Best wel wennen allemaal en ik moet zeggen dat de structuur ook nog ver te zoeken is, vandaar dat ik er mijn draai nog niet helemaal heb gevonden.

In diezelfde periode heb ik ook veel moeten regelen voor mijn dementerende vader. Zoals auto verkopen (heel moeilijk als je de auto van hem moet afpakken terwijl hij denkt dat ie nog prima kan auto rijden), abonnementen opzeggen, financien op orde brengen etc. Hij woont nog alleen en wordt aardig vergeetachtig. Wij wonen op 130 km afstand van elkaar dus dat is ook een nadeel. Afgelopen tijd heb ik heel wat heen en weer gereden naar Amsterdam. Al die veranderingen op mijn werk en toch emotionele periode met mijn vader laten behoorlijk zijn sporen na bij mij. En dan word ik maandag ook nog 46 jaar. Dan merk je wel dat je niet meer zo flexibel bent als vroeger. Gelukkig heb ik nu nog 2 weken vakantie zodat ik weer kan bijkomen.

Ik heb de afgelopen dagen weer wat meer gehaakt en heb deze heerlijke stola gehaakt. Het patroon is hier te vinden. Ik ben een echte fan van Lana Grossa. Klik op de foto voor een vergroting.
Gisteren moest ik in Essen (Belgie) zijn en mijn oog viel op de gekleurde gevel van de Voorzorg. Wildbreien. Ik had er al veel over gezien op allerlei blogs maar had het nog nooit in het echt mogen aanschouwen, tot gisteren dus. Wat ziet dat er toch vrolijk uit.
Vandaag nog meer kleurenpracht toen ik buitenplantjes ging kopen kwam ik langs een tulpenveld. Snel even een foto vanuit de auto gemaakt niet echt heel duidelijk maar zo krijg je toch een idee.
Morgen ga ik een dagje op bezoek bij mijn moeder in Voorthuizen. Prachtige omgeving en het weer schijnt ook mooi te worden. Mijn moeder woont 110 km bij mij vandaan dus haar zie ik ook niet zo vaak. Daarna ga ik echt 2 weken alleen maar doen waar ik zin in heb (behalve mijn huis flink schoonmaken want dat heb ik behoorlijk verwaarloosd de afgelopen tijd).

Ik wens jullie een hele fijne zondag!

Groetjes, Monique

25 opmerkingen:

  1. Een heftige periode meis. Zowel privé als op het werk. Moeilijk om je paps zo achteruit te zien gaan en dan tussendoor ook nog proberen je draai te vinden op het werk!

    Ik hoop dat de vakantie je veel moois gaat geven meis! En op je huisje na heeeeerlijk gaan genieten hoor en even de accu weer wat opladen!
    Alvast een hele fijne verjaardag!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat gaat je niet allemaal in de koude kleren zitten!
    Geniet maandag van je verjaardag, en toi toi toi de komende tijd.
    Grtz,
    Chris van 15 km verderop

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sterkte met alles wat prive op je af komt.
    Wat een leuke stola heb je gehaakt. Het patroon zag ik al op verschillende blogs, maar jouw uitvoering vind ik heel erg mooi. Ik zou deze ook graag gaan haken. Ik zie het garen op de foto, maar kan niet zien welk garen het is. Welk garen gebruikte je? En welk nummer haaknaald?

    groet, en een fijne zondag,
    Arianne
    a.schenkelaars@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke stola! Je hebt er heel mooi garen voor gebruikt!
    Nog een fijne verjaardag maandag..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige sjaal, ik ben ook fan van Lanagrossa! Sterkte met je vader, fijn bezoek aan je moeder en hopelijk kan je snel je plek vinden op het werk, geniet van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie stola heb je gemaakt! verder heel veel succes met je vader en geniet van je vakantie en je verjaardag en hopelijk zit het weer ook nog een beetje mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heftige periode, sterkte met je vader en je werk!
    Je stola is prachtig geworden!

    Fijne verjaardag maandag,
    groetjes Herriët

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat is niet niets wat er nu allemaal in jouw leven speelt.Heel veel sterkte met alles, goed dat je vakantie hebt.
    Mooie stola heb je weer gehaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goh, Monique dat is allemaal niet niks. Ik werd zelf met dementerende ouderen en weet hoe zwaar het voor familie is om je vader of moeder zo te zien veranderen. Heel veel sterkte met alles en alvast een fijne verjaardag en een heerlijke vakantie met de nodige rust, je stola is prachtig past zo mooi bij je haarkleur!!
    Lieve groetjes Linda.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je omslagdoek is prachtig! Ook ik ben een ware lanagrossa-fan. Puur, zacht, mooie kleuren...
    Ik wens je veel sterkte! En natuurlijk ook een hele mooie verjaardag morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo Monique je krijgt heel wat voor je kiezen momenteel!Een dementerende ouder is heavy,zeker als ze zelf nog denken dat er niets aan de hand is.....en dan nog de veranderingen op je werk erbij.....Gelukkig heb je nog even vakantie om je accu weer wat op te laden en voor morgen wil ik je alvast een hele fijne verjaardag toewensen,even lekker quality-time voor jezelf!Je omslagdoek is echt prachtig en staat je ook erg mooi!


    Lieve groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige omslagdoek! Wat zijn ze leuk om te haken! Heel veel sterkte met je vader en succes met je werk en natuurlijk van harte gefeliciteert met je verjaardag morgen! liefs groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gelukkige verjaardag!!! Vergeet niet voor jezelf te zorgen, af en toe effe rusten en alles laten bezinken. Prachtige sjaal in schitterende kleuren en hij ziet er heerlijk uit om te dragen.
    Fijne dag nog, groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jeetje, het zit niet mee... Heel veel sterkte!

    Maar vandaag ben je jarig! Dikke proficiat met je 46e verjaardag! Nog 3x jarig zijn en dan is het groot feest ;)

    Je hebt weer prachtig haakwerk afgeleverd!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wowwww wat een prachtige stola, maar ook minderleuke dingen, ja dat zijn geen fijne dingen allemaal...

    en toch een HELE FIJNE VERJAARDAG vandaag ....

    liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Het weer zat in ieder geval geweldig mee. Lekker buiten gezeten?
    Wel heftig wat je allemaal meegemaakt hebt de laatste tijd. Valt niet mee om te zorgen voor je vader als die zo ver weg woont en toch wel hulp nodig heeft. Ik hoop dat je lekker kunt genieten van je vakantie. Dat heb je nu wel verdiend.
    Prachtige stola heb je gemaakt. Zulke mooie kleuren!
    Sterkte de komende tijd.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hopelijk brengen die twee weken vakantie wat rust in je hoofd. Wat een periode! Fijn van jou dat je al die zorgen voor je vader op je neemt. Mijn ouders wonen ook ver bij mij vandaan, maak ik me soms wel zorgen om. Geniet maar lekker van je vakantie! En die sjaal is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. I know its hard to have this time with your father. I hope your stress decreases soon! Love the shawl..

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gracias Monica por tu lindo mensaje y quiero decirte que todo con amor se puede, y aquí se nota que el amor que te dieron tus padres porque como resultado estas esforzándote en cuidar y visitarlos, eso habla muy bien de ellos eres una muy buena hija y persona entonces solo disfruta de los pequeños momentos son los mas valorados y felicidades por tu cumpleaños!!! besitos.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Y también quería decirte que este modelo de chal es hermoso un clásico y muy rápido de hacer los colores que elegiste son preciosos me encanto besos.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ja, ik heb ook lang niet geblogd... En nu ben ik alle blogs aan het afstruinen!
    Wat een mooie stola weer, en die kleurtjes ... mmmm echt mooi!
    ALs je ouders ouder worden kun je soms flink zorgen krijgen om ze. De rollen zijn dan omgedraaid.
    Ik hoop dat je lekker een beetje bij hebt kunnen tanken in je vrije periode!

    fijne dagen, groetjes van Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hallo,

    Via via hier terecht gekomen, leuke blog. Ben gelijk volger geworden.
    Heel veel sterkte met uw papa, dat moet moeilijk zijn om je ouder zo te zien.
    Maar hij is in goede handen met zo een lieve dochter !
    En nog een late gelukkige verjaardag gewenst.

    Groetjes, Jaimie
    http://handmadebyjaimie.blogspot.com (mijn handwerkblog)
    http://creamiekes.blogspot.com (mijn knutselblog)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. I'm so sorry to hear that your father is not in good health. Will say a prayer for him (and you). Your shawl is beautiful.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Prachtige sjaal, leuk dat je dezelfde wol keuze hebt gemaakt als wat ik vandaag heb gekocht dus weet nu zeker dat ik deze ga maken! Echt heel mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...