vrijdag 15 april 2016

Last dance on the beach

Ik doe eigenlijk nooit mee aan een CAL. Ik wil graag zelf bepalen in welk tempo ik haak en vind het niks om met een project bezig te zijn en dan een week te moeten wachten tot er weer een vervolg op het patroon wordt vrijgegeven. Als ik dan toch een CAL heel leuk vind, sla ik elke week het patroon op en als de CAL dan klaar is begin ik er pas aan. Net zoals met de deken Sophie's Universe. Die heb ik lekker in korte tijd achter mekaar gehaakt.

Maar dit keer doe ik vanaf het begin mee aan de Scheepjes CAL "Last dance on the beach". Het betreft een deken waar Marinke Slump (Wink, van het blog a creative being) aan werkte voor zij overleed.
Online vrienden en bloggers hebben in overleg met de familie de deken afgewerkt.

Deze CAL die op 20 april van start gaat, is een mooi eerbetoon en herinnering aan het werk van Marinke.

Scheepjes heeft twee kits samengesteld. Eén met Colour Crafter (acrylgaren) en één met Merino soft garen. Beide kits zijn in 3 kleurencombinaties te krijgen.

Bij het aanschaffen van een kit zal er een kleine bijdrage geschonken worden aan een goed doel die mensen met psychische problemen steunt.

Hier een foto van de kleurencombinaties. Normaal zou ik de kleuren kiezen van één van de twee rechter foto's maar om eens uit mijn comfort zone te stappen heb ik de linker kleurencombinatie gekozen.
Deze foto heb ik van het internet geplukt.
Toen ik de doos opende was ik toch niet helemaal tevreden met de kleuren. Om de kosten niet al te veel te laten oplopen heb ik twee kleuren er uit gehaald, de felle blauw en de donkere bordeaux.


Gelukkig zit er sinds half maart een pop up store van Pera en Pasha in Bergen op Zoom waar ze Scheepjes colour crafter verkopen (en sinds een paar dagen ook Stylecraft. Mij gaan ze daar dus wel vaker zien) :-)
Ik heb gekozen om de andere twee kleuren te vervangen door de lichtgroene en lichtblauwe .
In mijn woonplaats zijn er geen wolwinkels. Meestal ging ik naar een wol winkeltje in Essen (B) 
10 minuutjes bij mij vandaan om mijn wol te halen maar daar hebben ze ook niet elk merk. Je kan alles wel online kopen maar ik vind het fijn om het garen in het echt te zien en te voelen.
 
Nou, wat mij betreft mag de CAL beginnen!
 
Groetjes, Monique

9 opmerkingen:

 1. Mooie kleuren! Ik doe ook mee en ga voor Dance in the rain!
  Succes en ik ga je vorderingen volgen.

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je enkele kleuren vervangt! Zo maak je er een eigen versie van, ben alvast benieuwd!
  Veel plezier ermee,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleuren hoor. Ik heb de CAL al vaak voorbij zien komen. Heel leuk dat je zelf een aantal kleuren hebt vervangen. Veel plezier ermee.
  Fijne vrijdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé, wat leuk dat je meedoet. We beginnen de CAL komende week met het vierkant dat ik heb ontworpen... DOODENG! Ik ga zelf met Dance in the Sea mee haken. (Mijn moeder zei dat er weer een wolwinkel in Roosendaal was... maar ik heb hem nog niet kunnen vinden, trouwens in Kapellen net over de grens zit een Veritas, hoera hoera).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woon jij ook al in de buurt dan??
   Ook jou blog volg ik al een poos. Ik hoop natuurlijk dat jou moeder mijn winkel bedoelt, in Fijnaart. Ligt net boven Roosendaal namelijk.Het heet Wol van Moos.
   Groetjes Monique

   Verwijderen
  2. Hoi Esther, ik ben benieuwd naar het vierkantje dat jij hebt gemaakt. Ik kijk er al naar uit.
   Misschien bedoelt je moeder het winkeltje in de Raadhuisstraat tegenover de kralenwinkel. Maar daar hebben ze niet heel veel wol hoor. Je moet maar eens vragen of dat het is wat zij bedoelt. Toen ik nog in Belgie woonde kwam ik wel eens bij de Veritas maar die vind ik wel vrij duur. Ik ben er al lang niet meer geweest hoor. Hebben ze daar dan veel wol?

   Verwijderen
 5. Nou dit is wel een hele mooie Cal, zeker als je weet welk verhaal er achter zit. En ik zie dat je in mijn stadje om wol bent geweest. Ik mag niet van mezelf ik heb nog zeker 300 bollen liggen. Maar het kost me steeds meer moeite om niet te gaan, zeker nu ze Stylecraft verkopen. Benieuwd hoe lang ik het volgende hou. Succes met de deken.
  Grtz,
  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Monique,
  Ik volg je blog al een poosje, maar dan heb je geen idee waar iemand vandaan komt natuurlijk. Nu zie ik ineens allemaal bekende plaatsnamen voorbij komen, dus volgens mij wonen we bij elkaar in de buurt. Wat grappig!
  Sinds bijna een jaar heb ik ook een wolwinkeltje, in Fijnaart. Het heet Wol van Moos. Als het echt zo kort bij is, vind je het misschien leuk om ook eens hier te komen neuzen (let op, niet alle dagen open hoor!). Zou leuk zijn je eens te ontmoeten.
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He dat is inderdaad grappig. Ik volg Wol van Moos wel op Facebook maar had geen idee dat het jullie winkel was. Ik ben er nog nooit geweest. Als ik een bepaald garen zoek kijk ik eerst waar het te koop is in de buurt. Ik had Colour Crafter en Lammy garen nodig en dat hadden ze in Bergen op Zoom, Vandaar. Maar wie weet als ik eens in de buurt ben....

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...