maandag 11 juni 2012

van voldoening naar frustratie naar gematigd tevredenheid

Al heel lang wil ik iets van kleding haken en elke keer kocht ik leuke haak blaadjes met de leukste modelletjes er in. Het was een genot om door te bladeren. En daar bleef het helaas ook bij want ik kon met geen mogelijkheid wijs worden uit die patronen. Ondertussen bleef de stapel tijdschriften maar groeien.

Tot ik een modelletje tegen kwam waarvan ik dacht, he dat ziet er leuk uit en volgens mij begrijp ik het patroon ook. Dat ga ik proberen!

Dan komt de volgende moeilijkheid. Wat voor kleur garen zal ik eens uitkiezen. Toen ik een paar jaar geleden begon met haken had ik ongeveer 5 bolletjes katoen. Ja, dan heb je het maar te doen met wat je hebt, maar in de loop der tijd is er natuurlijk steeds meer bijgekomen en hoe meer keus je hebt hoe moeilijk het wordt om een kleurtje uit te kiezen.

Maar ook dat is gelukt en het is lila geworden.
Ik kon er aan beginnen. Ik volgde het tekenpatroon en het lukte heel goed. Wat een voldoening zeg. Eindelijk een patroon wat mij wel lukte.

Het voorpand was af en natuurlijk loop je dan naar de spiegel en hou je het gehaakte deel voor je. Ja leuk dat wordt wel wat. Zo nu het achterpand. Lekker makkelijk want dat was precies hetzelfde als het voorpand.
Snel de schouders aan elkaar genaaid en op die manier maar even passen. Daar was de frustratie want het was veel te ruim! En dan die kleur! die maakt mij flets.
Toch maar verder in elkaar gezet en nog een krab steek randje er omheen. Even strijken en weer passen.
En ondanks dat het wat te groot is geworden (het is een aansluitend model) is er ook wel een gematigd tevredenheid want het is mij gelukt en misschien probeer ik nog een poging maar dan met een kleur die mij beter past en met haaknaald 2 i.p,v. 3


Groetjes, Monique

24 opmerkingen:

  1. Toch vind ik hem erg leuk geworden!! Knap haakwerk hoor! En zo met het zwarte shirtje er onder is de kleur best mooi!

    Gr. Yvonne van yvonnecreatief.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh, wat heb je zalig veel wolletjes ;-) Ik vind het een leuke top geworden! Ik denk dat als je er een hemdje onder aantrekt dat echt jouw kleur is, je er heel blij van kan worden!! En denk natuurlijk ook even aan accessoires: paar goede armbanden erbij, kèkke schoenen en there you go. One hip Monique.
    Groetjes, Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi geworden. De kleur helemaal top. Nu de zon nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. sevgili monique bluzun çok güzel olmuş ...ne çok iplerin var mış ...sevgiyle kal..*-*

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh so beautiful! I love the color so much, it looks great on you! Wonderful job!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat goed dat je 'm afgemaakt hebt! Wow, een echte volhouder! Persoonlijk vind ik gehaakte tops helemaal niets, maar ik denk dat je deze zeker wel leuk kunt combineren!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ken het probleem ... patronen lezen ... ggrrrrr soms kom ik er wel uit en soms dus niet ... je topje is goed geslaagd ... misschien een ander ondershirtje er onder ? ?

    Groetsssssssssssss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind hem wel erg leuk en de kleur misstaat je niet,al zou ik er zelf een wit hemdje onder dragen.Dat die niet geheel direct aansluit aan je lijf zoals jij omschreef wat eigenlijk volgens patroon wel zou moeten vind ik totaal niet storend en altijd mooier als dat die heel strak zit...dat tekent zo af en zo niet.Echt erg leuk,totaal niets mis mee hoor!ha,ha....lekker dragen bij mooi weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat is die leuk geworden, echt knap dat je hebt volgehouden, volgens mij is ie heerlijk om dragen bij zomerse temperaturen (droomt al een beetje weg ☺)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Proficiat hoor! Ik vind het mooi. Is zeker niet te wijd (op de foto).
    Probeer het eens met verschillende kleurtjes eronder... Er zal er zeker eentje zijn dat je bevalt.
    Is TE mooi om in de kast te leggen!

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is een waar kunstwerk Monique, heel mooi, voor wat de kleur betreft begrijp ik wel wat je bedoelt, maar heb je het al eens geprobeerd om er een shirt met lange mouwen onder te doen, bv. zwart met een zwarte broek. Gewoon voor de killere dagen, die hebben we hier genoeg in dit land. Als je het alleen als top wil dragen zijn er inderdaad betere kleuren die mooier bij jou type staan. Maar nogmaals het is een geweldig mooi haakwerkje.

    Liefs Jann

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je zomerhemdje is echt goed gelukt! heel mooi patroon! Even wat bruinen in de zon en hij staat je geweldig! Die plastic bakken heb ik ook net aangeschaft, heb intussen ook een hoop bollen liggen, allemaal in plastic tasjes, daar werd ik echt helemaal gestoord van, vooral als ik wat zocht, was ik me rot aan het zoeken in al die plastic tasjes...Hopelijk zal het in het vervolg beter gaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind hem prachtig !!!!!!! En ik vind hem niet te groot ..

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een prachtig patroon en hij staat je goed. Misschien een andere kleur hemdje er onder als je de kleur niet goed vindt?
    Wat heerlijk trouwens, zo'n voorraad wolletjes. Ziet er altijd prachtig uit.
    Ik ben nog niet aan je patroon toegekomen. Beetje erg druk, ook op het werk en dan moet er wel eens wat mee naar huis....

    lieve groet,
    Betsy
    WolatelierDiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik vind hem helemaal gaaaafff!!!!
    Liefs angela

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Niks mis mee hoor, ik vind 'm echt supermooi geworden. En met verschillende kleurtjes eronder kun je lekker variëren. Misschien kun je nog een fijn sjaaltje erbij haken, zoeen uit je laatste haakboek (blz. 23), dan heb je nog meer variatie.....
    Enne......ik ben jaloers op je vele mooie bolletjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. O, ik vind hem mooi en helemaal niet te groot maar inderdaad maakt de kleur je wat flets. Haak je er gewoon nog 1 in een andere kleur;-) zo blijft het werk in de wereld toch???

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heel knap van je... dit is mij nog niet gelukt.... op naar nieuwe bolletjes. fijne dag groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hey Monique, ik nomineer je voor de Sunshine award, kom maar is piepen voor meer info.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  20. ja je ziet het goed, ik heb je genomineerd voor de sunshine award, omdat je een mooi blog hebt, kijk maar gauw op mijn blog.groetjes joke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat MOOI!!! Dat ziet er echt als kant uit; heel mooi gedaan. Ben wel met je eens dat de kleur wat steviger had gemogen, maar misschien met een donker shirt eronder?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind hem wel heel mooi geworden! Mijn complimenten hoor!

      Verwijderen
  22. Monique's place kreeg de Sunshine Award van mij. Je leest er alles over op http://klaartjenel.blogspot.be/

    Lieve groetjes,

    Klaartje Nel

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ziet er prachtig uit, probeer ook eens een t-shirt met lange mouwen. Groet Hanny.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...