maandag 8 november 2010

Gefrituurde kat

Ik heb een 15 jarige demente kat (niet de foto van mijn kat met sjaal om, die ik eerder heb gepost. Ik heb hem helaas 2 oktober moeten laten inslapen omdat hij vergevorderd nierfalen had.) Waar ik het nu over heb is zijn 15 jarig broertje. Sinds een goed half jaar is hij dement en daarom laten we hem alleen in de huiskamer omdat hij plast en poept waar het hem uitkomt. Meestal wel op de bak maar niet altijd. Gelukkig hebben we geen tapijt dus is het goed schoon te houden.

Hij vertoont nogal raar gedrag zoals steeds heen en weer lopen en tegen een muur staan staren of in een hoek gaan staan. Maar zaterdag ochtend overtreft alles. We kwamen 's morgens de huiskamer binnen en het eerste wat ik altijd doe is kijken of hij ergens geplast heeft. Ik zag inderdaad overal pootjes maar geen plasje urine. Dat was vreemd. Toen ik Muffie zag waren zijn voorpoten helemaal nat. Ik pakte hem op en voelde eraan. Het was vettig. Toen viel mijn kwartje. Wij hebben een kastje waar aan de achterkant een opening zit waar hij door kan. Daar staat een frituurpan. Je kan het al raden he!


Hij was in het kastje gekropen en over de frituurpan gelopen waardoor het deksel er af viel en hij met zijn voorpoten en borst in de olie terecht kwam. Je weet hoe katten zijn die gaan gelijk hun poten schoonlikken. Volgens mij heeft hij daardoor best veel olie naar binnen gekregen. Hij heeft ondertussen ook al een paar keer overgegeven die arme schat.

Daar stond ik met een vette kat in mijn armen. Hij moest toch echt gewassen worden. Een kleine kattebak gevuld met lauw water en de kat erin gezet. Op zo een moment is het maar goed dat hij dement is anders had hij dat nooit toegelaten.

Hij was heel rustig en vond het wel lekker. Hij ging zelfs liggen. Met zeep en een washandje gewassen.
 

Met de föhn een beetje droog geföhnd en daarna in een handdoek gewikkeld.


Jammer genoeg was het vet nog niet uit zijn poten en borst toen hij droog was Hij bleef ook maar aan zijn pootjes likken. Toen hebben we hem 's avonds maar onder de douche gezet en hem goed ingesopt met shampoo. (Het is anti roos shampoo van Head & schoulders geworden) Ondertussen had ik een paar handdoeken in de droogtrommel gestopt en toen we hem gewassen hadden hebben we hem eerst goed drooggewreven en nog een beetje geföhnd en daarna in de warme handdoeken gewikkeld. Ik heb lekker met hem in mijn armen op de bank gezeten en elke keer als de handdoeken waren afgekoeld heb ik hem weer in warme handdoeken gewikkeld tot dat hij zo goed als droog was. Het was net een baby’tje. Door de warme handdoeken viel hij direct in slaap.

Ik denk dat het toch meer inpact op hem heeft gehad dan het op  het moment leek. De volgende dag had hij niks gegeten. Nu begint hij gelukkig weer een klein beetje te eten. Het is ook niet niks wat ie heeft meegemaakt voor een bejaard katje. In ieder geval ruikt hij weer lekker.9 opmerkingen:

 1. Ach die arme schat !
  Maar goed dat hij nadien alles rustig liet ondergaan hé.
  Tis idd niet niks met al dat vet (!) dat het beestje heeft op- en afgelikt.
  Maar zo te lezen wordt de lieve schat door jou goed verzorgd. :)

  Nog een aangename dag , Susie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh that is terrible! Poor kitty. I can't believe he was calm and liked the bath. I've never heard of a cat that liked getting a bath. I suppose he knew you were helping him. He must have felt awful after licking all that oil off of himself.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poor kitty. It is so sad when they get to this state. Glad you can comfort him.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gorgeous Blog. Cute cat! Will be back! Thanks

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verhaal! Gelukkig heb je kat het allemaal weer overleefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach arm beesie! Dat hij dit ook nog moet meemaken.
  Leuk dat je mee doet aan mijn give-away.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thank you all for your kind words. He is doing much better now. I think he don't remember what happened.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dear poor puss cat one of his nine lives gone then!..hope he feels back to normal soon
  Hugs Suz x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach ik herken zoveel in je verhaal, sta vanmiddag ook voor een moeilijke beslissing met ons poesje :((

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...