zaterdag 9 januari 2016

Verschillende haakwerkjes

Oh jee, ik loop weer gigantisch achter. Ben mijn blog een beetje aan het verwaarlozen. Ik ben sowieso niet zo heel actief meer in blogland en dan bedoel ik het geven van een reactie op jullie blog. Dat wil niet zeggen dat ik jullie niet meer volg want ik bekijk elke nieuwe post die er wordt geplaatst alleen ben ik nogal laks in het plaatsen van een reactie.

Ondertussen heb ik natuurlijk niet stilgezeten en heb nog van alles gehaakt. Het ene al wat leuker dan het andere. Helaas verdwijnt het meestal in mijn kast en wordt het niet of nauwelijks gedragen.

Ik had leuke bolletjes van On linie gescoord en wat ik dan altijd doe is op die naam googelen. Ik kwam een YouTube filmpje over tunisch haken met dat garen tegen en vond het tijd worden om ook die techniek eens toe te passen. Snel een tunische haaknaald besteld en dit is het resultaat.
Van hetzelfde garen maakte ik nog een kol. Dit keer in de ster steek.
En dit makkelijke vest. Met 4 bollen Royal van de Zeeman. Niet mijn favoriete garen en dus niet meer voor herhaling vatbaar maar ik had nog wat liggen en omdat als ik kleding haak het meestal te groot uitvalt of veel te klein, vond ik het zonde om hiervoor nieuw garen aan te schaffen. Ik moet zeggen de maat is goed uitgevallen. Nog even op zoek naar knopen en ik heb een lekker vest voor in huis.
 
Voor mijn moeder die eind december jarig was, haak ik altijd iets. Deze keer de Midnight breeze shawl maar dan langer en smaller dan het originele.
 
Ik heb nog een sjaal gehaakt maar die moet ik nog opspannen, dus dat is voor een volgende post.


Groetjes, Monique

9 opmerkingen:

 1. Mooie sjaals, Monique! Vooral die blauwe.... ♡
  Ook je vest is perfect gelukt, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, jij bent goed bezig geweest!! Ik vind je sterrencol geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg die blauwe sjaal!! Maar de col en het vest zijn ook leuk. Ik vind zelf de Saskia van Wibra fijner dan de Royal van Zeeman. Maar helaas belanden veel van mijn haakprojecten (voor mezelf) ook ergens achterin de kast... Jammer hè. Ik ben toch ook vaak te kritisch. Altijd fijn als anderen erg veel plezier hebben van een gehaakt kadootje! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Monique,

  Wat een mooie sjaals, erg leuk geworden. Mooie kleuren ook.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed bezig zeg! Wat een mooie sjaals heb je gemaakt niet in de kast laten verdwijnen hoor maar lekker van genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gewerkt :-) Tunisch haken heb ik nog nooit gedaan. Die stersteek vind ik heel mooi. En ik ben zeker dat je moeder blij geweest zal zijn met haar sjaal! Jammer he, dat je werkjes in de kast belanden. Ik weet soms ook niet goed wat ermee te doen. Vaak geef ik iets cadeau, maar ik haak niet veel kleding. Dat is iets makkelijker dan. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi allemaal! Vooral de tunische sjaal. Mooi garen is dat ook. Ga ik eens opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ik was al bang dat je het blogger op had gegeven...:)
  Maar nee hoor, gelukkig weer een bericht!
  En lekker handwerken is natuurlijk belangrijker dan bloggen. Wat heb je weer veel gehaakt. Ik houd ook niet van Zeeman en Wibra garen om mee te haken. Breien gaat nog wel. Maar het is wel een leuk vest dat je hebt gemaakt! En die sjaal niet minder...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie dingen heb je weer gemaakt. Dat het vervolgens in de kast verdwijnt, herken ik wel. Ik hang tegenwoordig mijn zelfgemaakte sjaals ongegeneerd in de gang. Vaak zegt visite dan dat ze mooi zijn en dat zorgt er weer voor dat ik ze draag.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...