zondag 18 oktober 2015

Sophie's Universe

Mijn Sophie's deken is klaar.
Wat was dat leuk om te doen. Doordat elke rij weer andere steken bevat blijft het spannend en wordt het niet saai. Zo leuk om de deken te zien uitgroeien tot zo een mooi geheel.

Helaas is niet alles positief. Mijn deken ligt niet plat. Ik heb vernomen dat veel mensen hier problemen mee hebben ondervonden. Ik heb ergens gelezen dat je op een gegeven moment een grotere haaknaald moest gebruiken. Ik kon het niet terugvinden in het patroon.

Nu heb ik de deken nog niet natgemaakt en opgespannen maar ik betwijfel of dat het probleem oplost. Ik heb er nog even over nagedacht om de deken weer uit te halen maar ga dat toch niet doen. Omdat de deken niet heel groot is gebruik ik hem voor op de bank en dan is het niet zo belangrijk dat hij niet plat ligt.

Ik heb in ieder geval al één fan van de deken. Kijk maar!
 Wie weet maak ik er ooit nog een en dan maak ik zeker niet meer dezelfde fout.

Groetjes, Monique

12 opmerkingen:

 1. Plat of niet plat, het deken is fantastisch mooi! Ik hou van de kleuren die je gebruikte. Ik begon mijn exemplaar voor de zomer. Met nog maar enkele rijen te gaan, werd het plots veel te warm om verder te haken. Ik zou het deken beter weer eens aanpakken en voorzien van de laatste rijen. Mijn exemplaar ligt trouwens ook niet plat. Ook ik hoorde die tip van een grotere haaknaald pas toen het te laat was...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. plat of niet, hij is prachtig geworden en ook de kleurencombinatie is heel goed uitgevallen! mag er terecht trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtstuk! Het zal altijd wel een beetje aan je blijven knagen dat de deken niet helemaal plat valt, maar desondanks super mooi gehaakt en lekker op de bank draperen met de kat erboven op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi geworden, ik vind de Sophie écht kunst. Opspannen zal zeker helpen om eea recht te trekken, komt helemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is prachtig ! Ik zou het ook proberen met opspannen, kan geen kwaad om het te proberen :-)

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig geworden! Heel jammer dat ie niet plat ligt, maar dat zal inderdaad meer opvallen op bv een bed dan op een bank en misschien trekt het nog wat bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is hij prachtig. Ik zou zeker een poging wagen om de deken te blocken. Misschien helpt het niet helemaal, maar hij wordt allicht een beetje platter. Dan komen de steken en kleuren nog mooier uit. Als je hem wat losjes op een bank hangt zal het ook al minder opvallen.
  Mocht je hem nog eens haken: je kunt de deken ook steeds nadat je een stuk hebt gehaakt blocken. Dat kan helpen. Bij het gebruik van verschillende steken kunnen er steken tussen zitten die je beter met een andere haaknaald kunt haken. Door een kleine proeflap te gebruiken waar je de steken eerst op uitprobeert, kun je makkelijk ontdekken welke steken de neiging hebben om te trekken.
  Wel jammer dat dit niet in het patroon is vermeld.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je deken is echt prachtig geworden! Je hebt erg mooie kleuren gebruikt! En net wat je zegt, als je de dekn over je heen legt hoeft ie niet plat te liggen.
  Veel plezier ermee!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bijzonder mooie deken, patroon en kleurgebruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Monique, wat een prachtige deken! Oh, en die stoute poes... , laat ze maar oppassen hoor ...
  Jammer dat ie bobbelt, maar je hebt al veel tips gehad lees ik ..
  Ik vind het schitterend haakwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ah.. je hebt Sophie's universe ook gehaakt, mooi zeg! en dat hij een beetje bobbelt, ja.. dat heb ik ook.. krijg hem wel glad, maar trekt bij gebruik toch weer beetje terug.. maar toch ben ik ook weer blij met mijn kleed, het was ook zo'n fijn afwisselend patroon!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...