zaterdag 19 oktober 2013

Het korte leven van poncho F

Ja, de Fenna gekte gaat nog even door. Ook ik ben gevallen voor het mooie Fenna garen van de Wibra. Er kwamen zoveel leuke creaties voorbij in blogland. Ik had gekozen voor voor dit gratis patroon. Zo een leuk effect met die puff stich.
Ik gebruikte haaknaald 4,5 en daar ben ik de fout in gegaan. De poncho is een beetje stug geworden terwijl het op zich heerlijk zacht garen is. Ik had een grotere naald moeten gebruiken zodat de poncho lekker zacht werd en soepeler zou vallen. Wat nu dus niet het geval is. (Sorry voor de wat wazige foto's)
Ook de hals is niet mooi waardoor er bobbels ontstaan.
Ik ken mezelf, als het niet naar mijn zin is dan belandt het toch weer in de kast zonder dat ik het ooit draag, dus heb ik besloten om de poncho weer uit te halen. Wel zonde van al dat werk en ik zie nu al op tegen het uithalen. Het is nogal klit garen dus dat beloofd.
 
Mijn poncho is dus geen lang leven beschoren. Het is een beetje vergelijkbaar met een eendagsvlieg, die leeft ook niet lang.
  
 
Groetjes, Monique

24 opmerkingen:

  1. O wat jammer Monique maar ik snap het helemaal, als het bij mij niet naar het zin is zou ik hem ook uithalen. Ik haak de Fenna met naald 5 maar ik moet zeggen ik vind die Puffstitch wel heel leuk dus succes met uithalen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op de foto ziet de poncho er prachtig uit. Ik zou hetzelfde hebben gedaan. Uithalen en met een grovere haaknaald opnieuw haken.Want je wilt toch een fijne, zachte poncho die je echt draagt.

    Succes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het belangrijkste is dat je heel rustig uithaalt. Als je te snel gaat, gaat het klitten. Ik heb een paar keer stukken uitgehaald, en dat is mijn ervaring. Dus neem je tijd, ga zitten met de radio aan of evt een film :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat hij niet naar je zin is. Wat kleuren betreft is hij prachtig,!
    Succes met uithalen en opnieuw beginnen!

    Fijn weekend!
    Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooh wat jammer. Het uithalen lijkt me echt geen pretje, ik las zo her en der al dat Fenna garen daar niet goed tegen kan. Hopelijk lukt het jou wel en kun je alsnog je mooie poncho er van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer Monique,

    Maar ik snap je wel ik haal het ook gewoon uit als het niet naar mijn zin is.
    Ben benieuwd wat je er nu van gaat maken.
    Grtz,
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  7. tis een vreselijk werk om deze uit te halen :-( heb eens tig toeren gedaan....ik wil niet weten hoe lang je op een hele poncho zit meis brrrr.... ik vind hem kei gaaf ♥

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Inderdaad prachtige warme kleuren, voor buiten zou het dan wel geschikt zijn, lekker warm en zakt niet zo gauw uit.groetjes Roos.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat jammer Monique, want hij is erg mooi en er zitten heel wat bolletjes Fenna in lijkt me. Maar je hebt gelijk, als je het niet draagt kan je maar beter iets anders er van maken.
    Ik heb mijn laatste Fenna-sjaal met naald nr. 8 gehaakt en die valt erg soepel, heerlijk.

    Fijn weekend,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  10. niet doen hoor!!! na een paar keren dragen gaat hij wel mooi vallen, ik zou het echt proberen. Haakwerk zet zich, en als je hem te los gaat maken, gaat hij niet lang mooi blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh Monique, hij is zoooo mooi , ik heb de colsjaal ook met Fenna en puffstitch gehaakt, met nld 4,5 en valt heel soepel, het schijnt idd geen makkelijk garen te zijn om uit te halen....succes !!!

    Liefs
    marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Monique. Ik ken het, je bent veel kritischer op je eigen werk dan op dat van een ander. Ik zou hem gewoon dragen en anders kun je er volgens mij een ander heel blij mee maken;) groetjes Talitha

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hij is wel leuk hoor meis. Maar als het niet goed voelt dan zeker uithalen, zou ik ook doen hihihi! Wel een hele klus met Fenna .... sterkte ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ahh meid dat is balen! Maar als je de poncho niet draagt is het ook zonde.
    Succes met uithalen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja, het voelt even akelig, maar uiteindelijk is het beter om korte metten te maken met een creatie die toch niet naar je zin is. Op de foto ziet hij er wel leuk uit, idd bij de hals zie ik wat je ergert.. Maar lukte het wel om uit te halen, ik vind het zelf nogal aan elkaar klitten die Fenna...

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Snap het wel hoor...als ie niet naar je zin is, draag je 'm ook niet en dat is ook zonde. Succes met uithalen en wees geduldig ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ohhh wat zonde Monique,he bahhh moet je het uit gaan halen,niet te hard trekken hoor want voor je het weet trek je de draad stuk!Succes ermee... ;-( en toch een fijn weekend gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. he, wat balen dat het niet is geworden zoals je hoopte. Het zal niet meevallen om het weer uit te halen, maar dat is beter dan hem ongebruikt in de kast te laten liggen, toch?
    Fijn weekend nog en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik herken het..ik heb ook een baktus gehaakt met haaknaald 4 en het is stug geworden...ik ga het ook uithalen na het lezen van jouw verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. jammer, wij zijn bezig met een omslag doek van dezelfde kleur maar 3 bollen
    nu maar hopen dat hij groot genoeg wordt.....we zullen het zien

    groetjes mingle-mangle

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat jammer! Wel dapper hoor, dat je het helemaal gaat uithalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. maar "We hebben nog wel de foto's"
    Ik had het zelfde gedaan, hoor, als iets niet helemaal goed is gelukt kun je het het beste helemaal uithalen, goed besluit heb je genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zonde van het werk maar je maakt er vast wel wat anders mooi van. Het was wel een heel mooi patroontje.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hola Monique este es precioso los colores y el diseño me encanta besitos y muchas gracias por tu cariñosos mensajes ♥.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...