vrijdag 12 juli 2013

Verf klus Annie Sloan again

Ik wil al een hele tijd mijn boekenkast een kleurtje geven.

Alleen is het zo moeilijk om een goede kleur te kiezen. Dat het kalkverf van Annie Sloan moest zijn stond vast. Ik heb al tientallen keren naar de kleurstalen gekeken ben in de winkel in mijn woonplaats wezen kijken maar kon maar geen besluit nemen. Eindelijk had ik de knoop doorgehakt ik wou 2 kleuren gebruiken de buitenkant moest een andere kleur krijgen dan de binnenkant.

Omdat ik houten meubelen heb en een bruine bank wou ik wel een verf in een bruin tint. Ik had gekozen voor Emile en coco. Hier een voorbeeld foto.
Ik wou eerst eens testen op een houten dienblad, de binnenkant kreeg dan de ene kleur en de buitenkant de andere. Tot mijn man zei waarom schilder je mijn bureau niet. Dus zo gezegd zo gedaan.

Omdat ik de twee kleuren wou combineren heb ik de twee open vakjes in de kleur Emile geschilderd.
Zie foto linksonder.
Ik vond de combinatie toch niet denderend dus heb ik het helemaal geschilderd in Coco. Op de foto lijkt de kleur grijs maar in het echt is het meer een lever kleur zoals het kastje op de voorbeeld foto.
Voor het bureau is het prima maar we hebben besloten dat we de boekenkast hier niet mee gaan schilderen.
 
Dit kastje blijf ik leuk vinden.
 
Ik heb op dezelfde kamer nog 2 kledingkasten staan, één zwarte en een witte. Die zwarte ga ik denk ik ook in het blauw schilderen. Ik heb toch verf genoeg.
 
Groetjes, Monique
 
 
 


8 opmerkingen:

 1. Ik vind het bureau wel mooi geworden!
  Ik ken dit merk verf niet, maar lijkt me ideaal om mee aan de slag te gaan. Ben benieuwd welke kleur je kast gaat krijgen.............

  Fijn weekend!
  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het schijnt wonder verf te zijn :o)
  Bureau is mooi geworden.
  Waarom de boekenkast niet buiten coco en binnen wit?
  En ja...het blauwe kastje is ook erruug leuk! Zeker met je mooie sprei erbovenop

  Ik ben benieuwd wat het gaat worden! Succes & geniet van het mooie weer hé de komende dagen. Groet Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het wel een mooie kleur hoor! Ga je de boekenkast alsnog verven met een andere tint?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze verf ook ontdekt! Ideaal he? Het probleem van kleuren kiezen ken ik. Ik blijf ook altijd heel lang twijfelen. Heb op dit moment Louis Blue in huis (volgens mij heb jij dat voor je kastje gebruikt?, net als ik overigens) en Duck egg blue, maar die vind ik eigenlijk meer groen. Wilde het op een muur in de keuken gaan gebruiken, maar twijfel, twijfel,.....maar ach, als het echt niet mooi is, kan je er gewoon weer overheen, da's natuurlijk wel weer ideaal!

  Groetjen van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het bureau ziet er zo met die binnenkleur mooi uit. Maar ik kan me voorstellen dat je voor de boekenkast nog even verder kijkt. Bij bruine meubels passen best kleurtjes. Draai de kleurencombinatie van het bureau bijvoorbeeld om. Doe buiten wat je nu binnen hebt gebruikt.
  Het blauw is echt prachtig.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ik wil ook met deze verf aan de gang, ik wil de boekenkast van binnen wit doen en van buiten een Taupe-achtige kleur. Helaas hier geen winkel maar wel in Hoorn dus wil ik eens die kant op om de kleuren in het echt te zien.
  Ik vind je al eerder geverfde kastje prachtig geworden met dat blauw,succes met de boekenkast!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou voor de binnenkant een lichte kleur kiezen (wel zo rustig) en de kleur voor de buitenkant moet natuurlijk bij je interieur passen. Ben benieuwd of je je kast nog gaat verven, of laat je hem zo. Ik ben zelf momenteel bezig met een voetenbankje/opbergkist op te pimpem. Ooit gemaakt door mijn vader met een teak houten kleur en bruine stof op de bovenkant. Mag ook weer wat hipper. Succes met je boekenkast.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. It's so wonderful how paint can transform a space! Great job :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...