zaterdag 11 augustus 2012

Lekker huiselijk

Ik had al een tijdje geleden een recept uitgeprint om advocaat te maken. De snelle manier bedoel ik dan. In de magnetron. Het enige wat je nodig hebt is suiker, eieren, vanillesuiker en citroenbrandewijn. Hier kan je het recept lezen en het is nog lekker ook.
En een restje om in te vriezen

En nu denken jullie zeker dat ik 's avonds op de bank een advocaatje met slagroom zit te eten, (alhoewel daar niks mis mee is) heb ik advocaat gemaakt om te gebruiken als ingredient voor een cake.
De ingredienten voor de tulband
En na 55 minuten....
Lang leve de siliconen vormen. De cake floept er zo uit geweldig!
Als je goed kijkt zie je aan de binnenkant hoe smeuig de cake is. Ik kan niet wachten om te proeven.
Maar zeg nu zelf, een cake die er zo mooi uit ziet kan alleen maar lekker zijn.
Mocht je ook trek hebben gekregen, Dit is het recept 

Iets minder smakelijk maar ook leuk om te doen, zelf wasmiddel maken. Ja, ik weet het ik dacht ook, kan je dat zelf maken! Ja hoor en het is zo simpel dat een kind de was kan doen (hoe toepasselijk)
Ik kwam het tegen op het blog van De gulle aarde

Ik heb een stuk Marseille zeep gebruikt, dat is een natuurlijk product en 100% biologisch afbreekbaar dus niet schadelijk voor het milieu en het bevat geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen dus ook goed voor de gevoelige huid. Deze zeep is verkrijgbaar bij de Tuinen. Je kan ook Sunlight of zeepvlokken gebruiken.
Je raspt 80 gram zeep
doe dat in 5 liter warm water en goed roeren. Eventueel kan je een beetje soda toevoegen voor de witte was. Even een nachtje laten staan en het is gelvormig. En voila je hebt 5 liter wasmiddel voor een paar euro!
Wat ik wel een beetje mis is die heerlijke geur van schone was die aan de lijn hangt te drogen.
Dit wasmiddel is neutraal van geur. Je kan wel een paar druppels etherische olie toevoegen aan je wasmiddel en als het dan hangt te drogen ruikt het wel lekker maar die geur verdwijnt weer zodra de was droog is. Hier kan je nog wat nuttige tips en weetjes lezen over de Marseille zeep.

Zo nu is het tijd voor een stukje cake en een haakwerkje.

Fijn weekend allemaal.
 Groetjes, Monique

11 opmerkingen:

  1. Oooh, die cake... heerlijk!! Mooi haakwerkje weer volgens mij. Dat wasmiddel laat ik even zitten. Ik koop altijd het bio wasmiddel va AH, ruikt naar appeltjes! :-)
    Fijn weekend,
    Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk cake met advokaat. Ja dat wasmiddel ken ik, heb het ook wel gemaakt maar ben toch weer over gegaan op mijn oude merk, de was werd nooit helemaal schoon. Mooi haakwerk, fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He, dat is vreemd, ik heb al zeker 5 keer gewassen met dit wasmiddel en mijn was is perfect schoon. Nu heb ik wel pas een nieuwe wasmachine gekocht, misschien heeft het daar mee te maken. Mijn vorige machine van 20 jaar oud waste op het laatst ook niet altijd alles schoon.

      Groetjes, Monique

      Verwijderen
  3. Oh ik lees net hierboven dat de was niet altijd schoon wordt ... dan denk ik dat ik het ook maar niet ga maken ... ik heb nog wel vier stukjes van die zeep in huis maar wel met een geurtje eraan
    Lekker cake tje heb je gebakken ... heerlijk ...

    Groetsssssssssssss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heerlijke cake, alhoewel ik niet gek ben op advocaat ziet deze eruit om zo een stuk van te nemen, geniet ervan.Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De cake ziet er super lekker uit!
    Ik heb dat ook al eens gedaan, wasmiddel gemaakt met marseillezeep, maar na een week was het wasmiddel zó dik, dat het bijna niet meer uit de fles wou.
    Ik heb het dan nog een tweede keer gemaakt, maar met iets minder zeepvlokken, maar kreeg net hetzelfde probleem na een week.
    Dus ja, ik gebruik ook weer mijn oud wasmiddel.

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is normaal dat het wasmiddel dik wordt. Gewoon goed schudden voor gebruik.

      Verwijderen
  6. Happy Sunday Monique!...this cake is looking yummy.....wow...love cake , it's looking nice and moist....!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, wat een heerlijke cake lijkt me dat!
    Ik moet toch ook eens wat vaker op de blog kijken van de gulle aarde.
    Dank voor de tips!

    Fijne dag nog en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijke post! Die cake wil ik zo wel van het scherm happen....gelukkig had ik zelf net brownie cupcakes gemaakt. En ik ben gek op de geur van Marseille zeep! Koop altijd wasverzachter met die geur en zelf wasmiddel maken lijkt me een prima plan. Wat een sprookjesachtige wol gebruik je voor je haakwerkje, volgens mijn met een glimmertje...ik ben benieuwd wat het wordt....vast iets moois.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh what a delicious cake!!! How yummy! I would love to try! :)
    Love your piece of crocheting, it looks gorgeous!!!
    You have a lovely day!
    Hugs, LS

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...