vrijdag 13 juli 2012

Weer wat om uit te halen

Meestal hou ik me met één projectje bezig en wil ik het eerst afmaken voor ik weer met iets nieuws begin.

Nu niet. Zo heb ik verschillende haakwerkjes liggen maar door omstandigheden kan ik er niet mee verder.

Zo heb ik een vestje liggen waar ik niet mee verder kan omdat ik het patroon niet snap, een tas waar ik geen goede hengsels voor heb, een andere tas waarvan ik wol te kort kom en die momenteel ook niet meer op voorraad is bij de Wibra (en ze weten ook niet of en wanneer die weer binnen komt) en dan het haakwerkje wat ik dadelijk laat zien.

Het begon met dit fantastische patroon.
Die prachtige bloemen wilde ik graag eens haken maar om nu weer een deken te haken vond ik weer te veel van het goede. Een hele tijd heeft dit blad in mijn kast gelegen tot vorige week.

Het was tijd om zo eens een bloem te proberen. Zo gezegd zo gedaan. Bloem was klaar maar wat moet je dan. Dus ik begon maar wat te haken en gaandeweg dacht ik, ik kan er eigenlijk wel een topje van maken dat idee had ik al snel weer van tafel geveegd en dacht aan een kussen maar die kleuren paste niet echt bij mijn bank. Gewoon verder haken en voor de grap legde ik de lap op het deksel van mijn gasfornuis, best grappig vond ik. Nog een randje om gehaakt en klaar was ik.
Mijn man die me altijd lekker mijn gang laat gaan met haken kwam in de keuken en zal vast gedacht hebben "volgens mij draait ze nu helemaal door" hij begon heel voorzichtig door te zeggen dat het heel leuk gehaakt was maar om het over het deksel te leggen vond hij toch wel te veel van het goede. Ja, misschien heeft hij wel gelijk.

Ik denk dat ik maar een aantal toeren ga uithalen en er toch maar een kussen van ga maken.
Of hebben jullie een ander leuk idee? Laat het me maar weten.

Dan wil ik jullie onderstaande foto's niet onthouden. Toen we vorige week woensdag nog eens een mooie dag hadden werd het wel tijd om plantjes te kopen voor mijn hangbakken. Ik naar de plantenkwekerij bij mij in de buurt. Mijn mond viel open van verbazing toen ik een prachtige hanging basket zag met de prachtigste fuchsia's die ik ooit had gezien. Wat een enorme grote knoppen en bloemen. Die moest ik hebben. I.p.v. die hanging basket te kopen heb ik drie losse fuchsia's gekocht en tuis in een hangmandje gehangen. Kijk en geniet!
Ondanks de weersvoorspelling wens ik jullie toch een fijn weekend.

Groetjes, Monique

22 opmerkingen:

  1. Nou ja zeg, ik zou het lekker zo laten! Het is jouw keuken! Ik vind het een veel vrolijker geheel dan zo'n saaie klep... Misschien zijn bijpassende pannenlappen nog een idee?

    Groetjes Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tsjaa, dat met die onaffe projectjes ken ik....
    Maar je fornuiscover, kun je daar niet een zitkussen van maken zoals op de foto's van je boekje? Met bloemen aan de zijkanten bedoel ik. Dat vind ik prachtig!
    Ik geloof dat ik dat nog even Pin om te onthouden (voor later, als ik weer eens tijd heb, als er andere projectjes af zijn :))

    Fijne dag,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het wel vrolijk, maar het moet handig blijven, misschien kan je er een lapghan van maken en nog enkele extra toeren erbij haken.
    Ik hoop echt nog op enkele prachtige dagen zodat jij van je mooie basket nog kan genieten zonder dat hij vroegtijdig verregent is.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk juist op je fornuis... of maak er een groot kussen van voor in de tuin. Past in ieder geval helemaal mooi bij die onwijs prachtige fuchsia's !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Moet je zeker iets mee doen, want is heel mooi. Een groot kussen of een poef?

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik dacht eerst dat het een hoes voor een hooker was maar een groot zitkussen is misschien ook wel wat en mijn man zou ook niet staan te springen bij een fornuishoes, hoewel ik het een leuk idee vind!!En wauw wat zijn die fuchsia's mooi, zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toch een deken... ooooh, nice!!
    Welke wol is het van de Wibra, ik wil in Utrecht wel even voor je kijken hoor. Ik heb trouwens ook nog een hoop Wibra wol liggen, dus mss kan ik helpen.
    Groet!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Monique,

    Wat is dat voor een super blad met die kussens? Wat voor wol zoek je van de Wibra, heb daar nog wel wat van liggen. Succes met je projecten.
    Grtz,
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Chris,

      Dat tijdschrift is Anna maar het is al een oudje. Het dateert uit 2009.

      De bolletjes wol die ik zoek is Jessica bruin en creme.

      Groetjes, Monique

      Verwijderen
    2. Hoi Monique,

      Veel Jessica wol maar geen bruin en creme, zal nog eens kijken bij de Wibra in Bergen op Zoom.
      Grtz,
      Chris

      Verwijderen
  9. Wouw, wat een mooie fuchsia's! Wist je dat je fuchsia's kunt overhouden voor volgend jaar? Ik zou een poging wagen met deze mooierds..

    Liefs Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik dacht in eerste instantie ook dat je het als hoes voor een hooker had gemaakt, maar aangezien het naar jouw zeggen niet bij je bank past, zal je er wat anders mee moeten doen. Tafelkleedje?
    Prachtige fuchsia!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tjeetje meis, moeilijk wat dan wel er van te maken.
    Ik neig ook toch naar een kussen. En als hij niet bij het interieur past, dan voor buiten?
    Als tuinkussen zal hij het qua kleur ook super doen en het staat nog leuk ook!

    Echt een schitterende fuchsia!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind het wel origineel, zo'n fornuishoes! Je kunt er natuurlijk ook een kussen van maken. Is een tas anders nog iets?
    Ik ben aan het puzzelen met het vest, maar ik kom nog niet veel verder... Morgen ga ik nog eens weer bezig. Wel leuk om te doen eigenlijk, maar het zou ook wat resultaat op moeten leveren ;)

    Fijn weekend en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind de hoes wel erg mooi...idd mss als een kussen ?
    Ik zou ook proberen de fuchsia mee door te proberen nemen naar volgende zomer ...ik heb een fuchsia in de tuin staan in de grond,maar die is winterhard ...als hij uitgebloeid is , terugsnoeien en in de winter in de logeerkamer of zo zetten...
    Ze is prachtig !

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Vond het wel een origineel idee , maar meer bloemen erin en voor een vestje gaan is ook leuk Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat tijdschrift lijkt me ook heel leuk, maar jouw idee voor het gastfornuis is echt origineel! Waarom niet, haak je kamer...keuken..dit is het begin! Pas maar op! Het is een uniek exemplaar! en als het je gaat vervelen gewoon een mooi kleedje over een tafeltje of je maakt hem groter en ga voor een groot kleed en voor je het weet is het zo groot als een beddesprei! liefs groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ik vind het een geweldig idee zo over je gasfornuis niets mis mee,maar ja als manlief het maar niets vind zou ik ook doorhaken en kijken of je er een kleed van kan haken en over de keuken/tuin/balkon tafel????
    ik vind het wel erg mooi staan hoor zo als het nu is.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Very beautiful work!

    And beautiful flowers . I love flowers.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hahaha, hoi Monique, ik vindt het wel een giller hoor, zie het al helemaal voor me, je man die de keuken binnenkomt en denkt : what the....is this haha.
    Meid zeg maar tegen je man dat ik het een geweldig origineel idee van je vindt om de klep van je gasfornuis op te vrolijken met zo'n mooie gehaakte hoes.
    Ach ik ga natuurlijk niet stoken in een goed huwelijk, maar ....probeer hem nog een keertje over te halen joh.
    Mocht je er ondertussen al wat anders van aan het maken zijn, dan zal het zeker weten ook prachtig worden, zoals al je haakprojecten, succes !
    Laat maar snel zien wat het uiteindelijk geworden is, ben namelijk erg benieuwd.
    Groetjes Roos x

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hi Monique !...this is so pretty ,love the combination and the granny pattern to the cover....great idea."0)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...