zaterdag 2 april 2011

Kan ik dit probleem verhelpen???

Na lange tijd heb ik mijn onafgewerkte deken maar weer eens uit de kast gehaald.
Het werd tijd dat ik hem eens ging afmaken. Ik ben nu bezig met de draadjes weg te werken en dan moet er nog een rand omheen.

Alleen stuit ik op een probleem. De rode opzet rand trekt nogal zodat het deken geen gelijke rechte randen heeft. Ik weet niet goed hoe ik het moet verwoorden maar misschien wordt het duidelijk aan de hand van foto's.


Het liefst zou ik de rode rand willen uithalen maar ik weet niet of dat wel kan/mag want hoe moet ik dan verder? Heeft iemand een suggestie??

Groetjes, Monique

11 opmerkingen:

 1. It looks lovely but I see your problem. Your tension was much tighter when you started. I'm sure if you go on ravelry and ask on the I love lucy group (they are a lovely group) someone will be able to help as there are many very talented ladies and a few men too! Rachael Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je lossen ketting waar je mee begonnen bent is strakker dan de rest wat je gehaakt hebt, wat niet gek is overigens hoor, want dat gebeurd..

  Dus tsja, hoe kan je dat oplossen... Ik denk niet dat je de onderste of eerste rand uit kan halen.

  Ik zal er is over denken of ik iets kan bedenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Monique, ik heb dat ook al gehad, dat ik de lossen te strak had opgezet ....het aanzet draadje (waar je mee begonnen bent) zou je die niet voorzichtig kunnen losmaken en er een nieuwe rand langs haken ? Geen idee of het werkt hoor .....maar was mijn 1e ingeving ....maar pas op !!! mijn ingevingen zijn niet altijd de juiste .....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat is jammer, na al dat werk.
  Ik heb geen idee, hoe je dit op moet lossen.
  In ieder geval succes!
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat de voorgaande dames al zeiden. Ik een haakboek las ik dat je je losseketting het beste met een haaknaald kunt opzetten die 1mm groter is dan waar je de rest van de deken mee haakt. Kun je je deken misschien opspannen om hem een beetje te rekken? Succes (want het is echt een leuke deken!), Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou de onderste rand proberen uit te halen en er weer een stukje aanhaken, want zo heb je er ook niets aan.
  Maar ja, of het goed uitpakt.....dat kan ik je niet garanderen hoor.
  Succes ermee!
  Groetjes,
  karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Monique,

  Het lijkt ingewikkeld die Belgium Flower maar is het niet, ik vond alleen ff de juiste draai niet om ze in elkaar te draaien..het was een engels patroon...
  Net terug van een dagje Gent en lekker zon gehad ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je een rand om je werk heen haakt, dan ben je het trekken kwijt. Of je haakt enkel een vastenrand aan de opzettoer; dan is het probleem ook verholpen!

  Succes en groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi, een newbie hier en gelijk zo eigenwijs om advies te geven hihi. Je KUNT de opzetrand uithalen, ff wat werk maar is beter om het wel te doen. Dan met een iets dikkere naald een toer vasten haken. Dan ben je ervan af, als het goed is.

  Ik ben DOL op haken, haak alles wat los en vast zit hihi. Ga je volgen hoor :)

  Groetjes van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Monique,
  Dank je wel voor je berichtje over Maru, dat is lief van je. Wat betreft je probleem met je deken: ik had hetzelfde met een deken die ook nog niet af is, maar ik heb het verholpen door aan de te strakke kant een flink stuk van het patroon te haken. Je deken wordt dan wel groter en ik weet niet of het kan met het patroon dat jij aan het maken bent?
  Succes in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique
  Ja roze rood ik blijf het mooi vinden
  Heb nu ook hardroze en aubergine kleur erbij gekocht
  Is kijken wat ik daar van ga maken
  Hoe is het nu met je kleed afgelopen heb je de opzet rand eraf gehaald
  groetjes anita

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...