zaterdag 5 maart 2011

Mislukkingen

Ken je dat, je begint aan een nieuw project met veel enthiousiasme maar na verloop van tijd zie je dat het niet wordt waar je op gehoopt had.

Ik zag op de blog Get hooked van Melissa een leuk zomer truitje. Ik dacht dat moet ik toch ook wel kunnen! Vol goede moed aan de slag. De vierkantjes had ik gehaakt en aan elkaar gezet. Nu de achterkant. Ik had ongeveer gemeten hoe groot het moest worden. De eerste keer had ik al een stukje gehaakt maar het bleek te groot, dus uitgehaald en opnieuw begonnnen. De achterkant was ongeveer even groot als de voorkant dus de zijdes aan elkaar gemaakt en passen maar. Wat een teleurstelling. Er zat geen vorm in en het was nog te groot.

Het is dus toch moeilijker dan ik dacht. Ik moet echt een uitgeschreven patroon voor me hebben dat ik kan volgen. Melissa als je dit leest, alle tips zijn welkom!!!

Ik kan er nog altijd een kussenhoes van maken of toch de achterkant opnieuw haken. De tijd zal het leren.


Mijn tweede project wat mislukte is deze sjaal.

Ik begon met zomaar wat vierkantjes te haken. Ik had geen idee wat ik ermee ging doen. Het patroon van het originele vierkantje was kleiner. Ik wou ze groter hebben dus heb ik nog wat extra toeren gehaakt met het gevolg dat ze wat gingen omkrullen. Ik dacht dat los ik wel op als ik ze opspan en natspuit. In eerste instantie leek dit te werken. Ik had al een stuk of wat vierkantjes gehaakt en besloot ze aan elkaar te naaien. Nog een leuk picot randje er om heen en klaar. Jammer dat het geen mooie platte sjaal is geworden maar in tegenstelling tot sommige andere gehaakte projecten heb ik deze sjaal al een paar keer gedragen.



Groetjes, Monique

11 opmerkingen:

  1. O ja, heel bekend fenomeen. In je verbeelding zie je al helemaal voor je hoe het zal worden/zijn. Dat is voor mij ook de "rede" van de vele ufo's in de loop der jaren. Zolang het nog niet af is kan het perfect aan je verwachting voldoen.
    Ik hoop dat je project je toch plezier heeft gegeven.
    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, Monique heeeel herkenbaar!
    zo heb ik hier nu een rok liggen, die ik gisteren heb genaaid. Leuk stofje, makkelijk te doen volgens de winkelmevrouw. voor de zekerheid nog een tutorial van een blog erbij....maar het rokje is het tòch net niet....!? Het ligt hier al de hele dag naar mij te grijnzen....
    grrr

    Groetjes en prettig weekend!
    PS Ik vind het topje wel erg mooi van kleur!

    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het ook heel herkenbaar. Op een foto of plaatje ziet het er altijd zo mooi uit. En als je dan veel tijd erin gestoken hebt en het valt tegen, is het toch jammer. Maar ik vind wat je gemaakt hebt er erg gezellig uit zien.
    gr. Meijra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Monique,

    en toch vind ik het heel mooi op de foto, is er echt niets aan te veranderen?
    de kleuren samen vind ik ook heel mooi....
    ach we kennen het hier allemaal wel denk ik,iets in je hoofd, en uit je vingers komt het er anders uit dan je verwacht had....
    mijn Zpagetti tas zal ook nooit meer goed worden denk ik ...:-)

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Och jeetjes monique en het waren zo mooie kleuren bij elkaar
    Ja ik heb dat ook wel eens en dan begin ik daar ook niet meer aan
    succes
    groetjes anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh dat hebben we allemaal wel denk ik!
    Helaas heb ik geen tips voor je.
    Groetes Michaja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Blijven oefenen en dan kot het goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja ik ben helemaal 'ready to go' morgen ...en jij ? Ga jij morgen ook ? Zo ja dan komen we elkaar zeker tegen....ik zal een rode roos in mijn haar dragen hahahahah

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hey Monique,

    Ik ben een uurtje later vertrokken, heb de workshop met vilten nog gedaan...een leuke bloem geworden...en nog wat kralen gekocht...ook ik was gefrustreerd (en nu nog!)...een klein uurtje op de trein en dan nog de tram...grrrrrrr en idd zonde van de tijd en het gld...
    Ik vond het ook heel leuk jou live te hebben gezien...
    Ik ga nu maar wat haken ....alhoewel ik eigenlijk geen zin meer heb :-)

    Groetjes
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Monique,

    lees nu pas je blog!
    Wat jammer dat ie niet past.
    Mijn vierkantjes meten 7 cm. Dit maakt dus dat mijn voorkant 42 cm is en de achterkant, welke ik in de granny stripe heb gehaakt, is ook 42 cm. Hierdoor moet alles een beetje rekken, dus sluit ie mooi om je heen. Haakwerk wat al te los begint, verliest te snel zijn vorm, omdat haakwerk nog meer uitrekt dan iets wat gebreid is. Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb kunnen helpen. En je kunt mij altijd mailen, als je een vraag hebt.
    Fijne zondag!
    Groetjes melissa

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...