donderdag 19 augustus 2010

Hoe het begon

Na een hele tijd niks meer creatiefs te hebben gedaan (vroeger deed ik aan servetten techniek) vond ik het na 3 jaar wel weer eens tijd worden om weer iets om handen te hebben. Maar wat? Schilderen! Ach nee, ik kan helemaal niet tekenen en dan moet ik weer vanalles aanschaffen en wat als ik het dan niet leuk vind. Breien? Ja, dat heb ik vroeger wel eens gedaan. Alleen maar recht en averechts, maar geeft niet je moet ergens beginnen. Laat ik maar een sjaal breien. Dat moet mij wel lukken. Gewoon weer recht toe recht aan. Dus goedkope wol gekocht bij de Zeeman. Ik was al een heel eind toen mijn wol op was maar mijn sjaal was nog niet lang genoeg. Terug naar de Zeeman. Verdorie was die wol op. Ach wat maakt het eigenlijk uit.Breien was toch ook niet wat ik zocht. Als ik al een steek liet vallen wist ik niet hoe ik hem moest ophalen met het gevolg dat er hier en daar een gaatje zichtbaar was. Maar wat dan? Haken! zou dat wat zijn? maar dat heb ik nog nooit gedaan. Ik had nog wat haakpennen liggen van mijn oma vroeger. (Zij kon fantastisch haken en breien. Jammer dat ze niet meer leeft want ze had me heel wat kunnen leren. Toen ze nog leefde had ik daar geen interesse in. En wat zou ze trots zijn geweest als ze me nu bezig zag.) Oke dus ik had wol en een haaknaald maar nu? Googelen natuurlijk. Wat moet je nog zonder internet. Na heel veel youtube filmpjes te hebben gezien en veel te hebben gelezen ben ik begonnen. Met veel vallen en opstaan weliswaar. Helaas was het meestal in het engels en ik had geen kaas gegeten van al die termen. Maar door gewoon te doen en te herhalen is het me toch gelukt om de basis onder de knie te krijgen. Alleen patronen lezen vind ik lastig met al die tekens. Daarom ben ik zo blij met blogs als o.a. die van Karin aan de haak waar zij heel duidelijk al haar patronen heeft beschreven.
Zo is het dus gekomen dat ik ongeveer 6 maanden geleden ben begonnen met haken en ik vind het heerlijk, verslavend en zeer ontspannend. Jammer dat ik niet heel veel tijd heb en nog niet zo snel haak zodat ik niet het ene project na het andere haak, dus heb een beetje geduld met mij ;-)


Groetjes, Monique

1 opmerking:

  1. Misschien is mijn blog wel wat voor jou. Ik heb daar kleine, gemakkelijke haak- en breiwerkjes op staan. Ze zijn beschreven en ik heb er veel detailfoto's bij gezet.Je bent van harte welkom op www.blijmetdraadjes.nl. Groetjes, Catherine.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...