zondag 20 juli 2014

Een goed begin van de dag

Ik hou van eten. Ontbijt, lunch en diner. Ik sla niks over. Vroeger bestond mijn ontbijt altijd uit brood. Heerlijk, ik ben echt een brood eter maar sinds enkele maanden wordt er alleen 's middags nog brood gegeten. 's morgens bestaat mijn ontbijt uit smoothie en kefir met granen.

Dit is melkkefir (bestaat uit goede bacteriën en gisten) die 12 uur heeft gerijpt met onderop wei afscheiding. 
Vanaf boven gezien.
 
 Dit goedje doe je in een zeef en laat je goed uitlekken.
 De "bloemetjes" die overblijven doe je weer in een weckpot en daar giet je melk overheen en zet je  weg voor 12 uur (af en toe even doorroeren) dan begint het hele proces van hierboven weer van voor af aan.
 Deze friszure drank is klaar voor gebruik.
 Ziet er wat lobbig uit maar dat verdwijnt als je het doorroert. Is gelijk klaar voor gebruik of in een glazen pot gieten en tot gebruik wegzetten in de koelkast.
 Ik drink ook elke ochtend een smoothie. Deze bestaat uit perzik, nectarine, banaan, peer en spinazie. maar je kan natuurlijk oneindig varieren met fruit en groenten.
 en nog een schepje van het superfood Alka Greens
Even mixen en je krijgt een heerlijke zachte zoete smoothie. Omdat ik meestal melkkefir over heb giet ik het laatste restje nog door de smoothie.
 In de melkkefir gaan de volgende ingredienten. Granola, aardbeien, hennepzaad, chiazaad een schepje van het superfood maca en omdat de keffir een beetje zurig is voeg ik nog wat ahornsiroop, agave of honing toe.
 En genieten maar!
 Nog even een nieuwe voorraad granola gemaakt naar een recept van Jamie Oliver met wat aanpassingen van mezelf.

Ik kijk al weer uit naar mijn ontbijtje van morgen :-)


Groetjes, Monique

5 opmerkingen:

 1. Nou, dat ziet er echt heel anders uit dan een brood ontbijt! Je bent wel gezond bezig ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, je bent goed en gezond bezig! Ik maak de laatste tijd veel smoothies, soms wel 2x per dag en merk dat mijn huid (eczeem) er veel beter van is geworden.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je lekker gezond bezig :-) ziet er heerlijk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zeg! Dit ontbijtje geeft je echt alle vitamines die je lichaam nodig heeft en zorgt voor een goede spijsvertering....en dan is het ook nog eens heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...