zondag 16 oktober 2011

Niet heel vernieuwend.......

In mei was ik al bezig met het ontdekken van broomstick lace oftewel stokhaken.
Ik had dit filmpje gevonden op internet en was gelijk verliefd op de leuke steek. Het duurde even voordat ik de dikke breipennen in bezit had en vervolgens lagen ze geduldig te wachten tot dat er iets mee ging gebeuren.

Ondertussen zijn er al vele blogsters mij voorgegaan met deze techniek en stelde ik het steeds maar uit.
5 maanden verder heb ik eindelijk de breinaald ter hand genomen en heb een poging gewaagd.

In het begin is het ontzettend onwennig en wist ik geen blijf met die dikke naald. (Ik heb toch al niks met breien, die pennen zitten mij altijd in de weg) maar hoe verder je komt hoe beter het gaat.

Het is leuk om het een keer geprobeerd te hebben. Misschien komt er in de toekomst nog wel eens een gestokhaakte sjaal, maar om nou te zeggen dat ik er verslaafd aan ben. Nee dat ook weer niet.

Zie hier mijn poging. Ik denk dat als het bolletje wol op is, mijn sjaal lang genoeg is. Het heeft geen haast en dit is echt een tussendoor projectje. Mooi verloop van kleuren he en die steek is toch geweldig!























Groetjes, Monique

18 opmerkingen:

  1. JA het is leuk om te doen, zeker om een bepaalde techniek onder de knie te krijgen die je vreemd is. Ik ben nu zelf met de derde bezig, voor mezelf, en dan is het ook wel weer klaar hoor. Maar ik mijn tante ook al aangestoken dus de pen wordt wel doorgegeven, hihi ik zie dat dit dezelfde kleuren zijn die ik gebruikt had voor de sjaal van mijn vriendin. mooi verloop van kleuren, alleen had ik 15 boogjes, Je hebt ruim voldoende aan één bol. Ik denk dat je aan de 1,20 komt. misschien wel iets langer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dit wil ik ook nog eens proberen, komt op mijn lijstje, ik vind die steek ook zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat wordt een prachtige sjaal en die kleuren, geweldig, welke wolmerk is dit en welke kleur?
    Ook maar op mijn verlanglijstje zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er leuk uit! Ik vind stokhaken ook leuk om te doen. Zoals je weet ben ik met een omslagdoek bezig, erg leuk, maar het duurt me veel te lang voordat ik een rij af heb.....ik hou het ook maar bij een sjaal in het vervolg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig, staat ook nog op mijn verlanglijstje, lijkt mij zo leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er prachtig uit!
    Die kleuren en die steek geven het een chique uiterlijk. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Staat ook mijn mijn (zeer lange) list-to-do lol.
    MOOIE kleuren hoor, ziet er mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er prachtig uit,en je gekozen kleurtje waw, zou ik hem op mijn to do lijst durven te zetten? wie weet misschien in de toekomst,

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wat mooi! Ik had nog niet van deze techniek gehoord, maar nu staat hij zeker op mijn lijstje om nog eens te gaan proberen. Het garen dat je gebruikt, ziet eruit alsof het hiervoor gemaakt is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wowww, ziet er heel mooi uit ...ga het ook eens proberen...maar ben ook niet zo dol (meer) op breinaalden ...maar ach een tussendoor WIP kan geen kwaad...prachig kleurenverloop.....

    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die steek is fantastisch, maar breien gaat niet goed meer met mijn arm, toch maar eens proberen, want dikke stokken genoeg in mijn winkel... fijne avond groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wow, die bol is echt prachtig!!!! Ik vind het wel een keer leuk, hier is het al een paar maanden geleden, maar je doet me weer zin krijgen... (heb vandaag mijn broomstick lace sjaal verkocht...)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Pretty colors! I love the look of broomstick crochet.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi..., Monique. Ik wil ook nog gaan stokhaken, vind dat ik het gewoon een keer gedaan moet hebben. Maar het garen doet een heleboel, dat zie ik wel bij jou en anderen! Je hebt er straks een reuze leuke sjaal bij..

    Groetjes, Elziabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind het heel mooi gedaan én je hebt er ook mooie wol voor uitgekozen. Dat ga ik ook eens uitproberen! Heb het me al eens eerder voorgenomen, maar het is er nog niet van gekomen; het is een mooi steekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ooh, die is echt prachtig!

    Maar het is precies zoals je schrijft: leuk om te proberen, maar om het nou wekelijks te gaan doen??? Nee hoor, ik niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. This is on my to do list the stitch is just so beautiful. Your scarf looks lovely xx.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik had er nooit van gehoord Monique, maar wat is dat een prachtige steek, heel mooi word je sjaal.
    Zo heb je wel iets origineels om je hals, groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...